A A A

Kaag Recreatie Tocht

 

 

 

Kaag Recreatie Tocht

Zondag 29 mei 2016

Na een zeer geslaagde tocht in 2015 organiseert Kaag Dragons dit jaar voor de derde keer een Kaag Recreatie Tocht. Was het vorig jaar een tocht door de bollenvelden en langs Keukenhof, dit jaar gaan we iets totaal anders doen: wij willen met een flink aantal drakenboten dwars door de polder, onder bruggetjes door en door smalle sloten peddelen.  Het is een prachtig gebied, midden in het Groene Hart en dit willen wij graag met jullie delen. Het vertrekpunt is op de Buitenkaag waar voldoende ruimte is om de boten te water te laten en om auto’s met trailers te parkeren. We varen twee uur dwars door de polder, trekken een sprintje en gaan lunchen bij een restaurant met uitzicht op de plas. Dit wordt echt een unieke tocht, waarbij niet de snelheid, maar het genieten van elkaars gezelschap en van de prachtige omgeving de leidraad zal zijn.

Wij verwachten niet alleen Nederlandse Drakenboot teams, maar hopen gezien het unieke gebied ook op buitenlandse teams.

Voor die teams en voor de teams die van verder weg komen, kunnen wij helpen bij het vinden van  overnachtingsmogelijkheden, zowel op campings als in (eenvoudige) hotels. Omdat het dan de drukste periode in de bollenstreek is, moeten hotels en campings wel héél vroeg besproken worden !

Voorlopig ziet het programma er als volgt uit:

  • 10.00-10.30 uur aankomst teams, koffie en boten te water.
  • 10.30- 12.30        peddeltocht door de polders met onderweg lunch.
  • 13.45 uur              afvaart vanaf lunch voor middagdeel peddeltocht
  • 15.30 uur              terug bij vertrekpunt.
  • 16.00 uur              boten uit het water, afscheid en gelegenheid voor een drankje.

 

Kosten zijn € 15,= p/p ( voor de lunch en koffie)

Wij streven ernaar om deze tocht met zoveel mogelijk drakenboten te varen en daarmee het drakenbootvaren in Nederland te promoten..

Indien jullie niet een heel drakenbootteam bij elkaar kunnen krijgen, kun je ook individuele peddelaars opgeven. Doordat het een recreatietocht is, kunnen we uit een pool heel eenvoudig peddelaars bij elkaar brengen om zo nog een boot te vullen. Als jullie interesse hebben in deze tocht, laat dat dan zsm, weten zodat wij de nodige stappen kunnen gaan ondernemen om deze dag succesvol te laten verlopen.

 

We sturen dit bericht naar de bij ons bekende nationale en internationale besturen/secretariaten van drakenboot verenigingen en overkoepelende organisaties, met hierbij het verzoek aan jullie allemaal om dit bericht zo breed mogelijk naar alle jullie bekende drakenbootpeddelaars door te sturen.

 

Bestuur Kaag Dragons

info@kaagdragons.nl

 

 

 

 

 

 

 

.

Author:eric